NEYE GÖRE, KİME GÖRE?
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

NEYE GÖRE, KİME GÖRE?

26 Eylül 2024 - 06:47

Kıymetli okurlar;
 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden “Şöyle bakıyorum Aksu’da herkes CHP’li olmuş acaba 5 yıl sonra belediye seçimlerinde herkes yine CHP’li olur mu?” diye bir yazı okudum. Yazıyı yazan CHP’li kıymetli bir arkadaşımız, yazının altındaki yorumlara baktım, herkes ‘haklısın’ diye cümleler kurmuş.


CHP 2009 yılında 26 bin 500 seçmeni olan Aksu’da 4 bin 907 oy alarak 3’üncü olmuş. 2014 yılında ise 46 bin 270 seçmenden bu kez 6 bin 553 oy almış ama yine 3’üncü olmuş. 2019 seçimlerinde 49 bin 941 seçmene ulaşan Aksu’da CHP ve İYİ Parti ittifak yapmış, İYİ Parti bayrağı altında girilen yarıştan 12 bin 473 oy çıkmasına rağmen yine dönemin başkan adayı seçimi kazanamamış. Aynı yarışta İsa Yıldırım ise tabelası olmayan DSP’den seçimlere girerek, 11 bin 506 oy alıp, ne kendisine nede kendisine verilmeyen Millet İttifakı’nın adayına başkanlığı yar etmişti. 


Yıl 2024 oldu CHP ile İYİ Parti ittifak yapmadı, herkes kendi adayıyla yola çıktı. AK Parti’nin Aksu’da son dakika aday göstermediği Halil Şahin’in seçime girmemesi nedeniyle ilçede CHP’ye geçiş oldu. Adaylığı CHP’den alan İsa Yıldırım en yakın rakibine yüzde 20’den fazla oy oranıyla fark atarak seçimleri birinci tamamladı ve Aksu’nun yeniden başkanı oldu. 2023 genel seçimlerinde 11 bin 781 oy alan CHP, İsa Yıldırım’ın aday olmasıyla rekor denilebilecek 24 bin 646 oy aldı. Halil Şahin’in aday gösterilmemesi ve ekonomik sıkıntılar bu sonucu ortaya çıkardı. 


Şimdi herkes CHP’li oldu diyen arkadaşlara sormak lazım; herkes CHP’li mi oldu? İsa Yıldırım’cı mı oldu? Bunu ayırt etmemiz lazım. Bu durum maalesef Türkiye’nin her yerinde böyle olmuştur. Belediye hangi partiye geçerse o partide hareketlilik başlar, insanlar işlerinin yolunda gitmesi için işlerinin yürümesi için başkan hangi partide ise o partiye üye olur veya sempati duyar.


Yarın İsa Yıldırım CHP’den istifa eder giderse, işte o zaman kimler gerçek CHP’li sayı ortaya çıkar.


Ayrıca şu gerçeği unutmamak lazım; Atatürk’ü sevince CHP’li, Osmanlı’yı sevince AK Partili olmuyorsunuz. Türkler, 16 devleti yıkılmış, 17’ncisini kurma becerisine sahip olan tek millettir. Dünya tarihinden Türk ismini çıkartırsanız dünyanın kaybedeceği bir tarih vardır. “Ben size öyle bir vatan bıraktım ki ebediyen sizin olacaktır” diyen Alparslan’da bizim, “Siz boğazı zincirleyecek kadar akıllıysanız, biz de gemileri karadan yürütecek kadar deliyiz” diyen İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’te bizim, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te bizim. Ayrımcılık yapan bizden değildir. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir, insanlar bu seçim de başka bir partiyi destekleyebilir. Eğer iktidar olmak isteyen bir CHP var ise ayırt etmeden herkesi kucaklaması lazım. Eğer solda bir parti olmaya devam edecekse iktidar yüzü göremez. Ama şu an da parti yönetimi merkezde bir parti olmak için çalışıyor. Olur mu, olmaz mı bunu zamanla göreceğiz. Şu anda Aksu’da alınan 24 bin 646 oyun büyük bir çoğunluğu emanet oylardır. Sahip çıkar, ayrım yapmazsanız sizde durur ama ayrım yaparsanız ilk seçimde emanetler geri gider.
 

Kalın sağlıcakla…

Bu yazı 450 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet Alkan
    2 gün önce
    Çok mantıklı güzel bir yazı olmuş CHP isa yıldırım sayesinde aksuda iktidar oldu yoksa üçüncü parti olarak aksuda anılırdı.kimse kusura bakmasın bu kadar insan aksuda isa yıldırıma oy verdi CHP olarak değerlendirilmesin isa yıldırım yarın partiyi bıraksın bakalım CHP diye parti kalıyormu aksuda