Kıymetli okurlar;
Yerel seçimlerin ardından yaklaşık 6 ay geçti. Bu süre zarfında Aksu’da neler değişti şöyle bir göz atmak gerekirse, öncelikle 2009-2014 yılları arasında Aksu Belediye Başkanı görevini yapan İsa Yıldırım, 2024 seçimlerinde CHP’den yeniden seçilerek, “yeni gelmedik, geri geldik” sloganıyla göreve başladı.
Göreve başlamasıyla en iyi bildiği işi yaparak personellerin yerlerini değiştirdi. Bunun içinde kendisine açık açık çalışan personelleri bile ‘çöpe’ gönderdi. Personelle uğraşmayı bırakıp, Aksu’nun asıl sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğinin altını çizmekle beraber, personelle uğraşanın her zaman kaybedeceği uyarısını da tekrarlıyorum. Göreve geldiğinden itibaren kendi atadığı müdürleri bile sürekli değiştirdi. 2009-2014 yıllarında da bu şekilde çalıştığı için bizler yadırgamıyoruz ama vatandaşlar değişiklikleri merak etmiyor değil hani…
Aksu Belediyesi’nin 150 milyon lira gibi bir borçla aldığını her platformda dile getiren sayın başkan, Döşemealtı Belediyesi ve icralık olan Konyaaltı Belediyesi’nin durumunu görünce bir nebzede olsa içinden ‘çok şükür’ diyordur. Öyle ki, 1 milyar lira bütçesi olan bir belediyenin henüz kredisi bitmemiş, ödeme günleri gelmemiş borçları da içine kattığı zaman 150 milyon lira gibi bir rakamı buluyor. Önceki başkan Halil Şahin, personel maaşı, SGK gibi prim borçlarını aksatmamış, günü gününe 10 yıllık dönemi boyunca ödemiştir.
150 milyon liralık borcunda karşılığı olduğunu Halil Şahin sürekli tekrarlamıştır. Aksu Belediyesi’ne kazandırılan arsaların sadece sahilde olan birini satsa 1 milyar lira eder ve oda borçları kapatıp belediyeyi artıya geçirir. Göreve gelir gelmez Aksu Belediye Meclisi’nden yetki alıp buraları satmak istemiştir ancak muhalefet satma taraftarı olmadığı için mahkemeye vermiştir.
Aksu Belediyesi’nin yeni ekibi göreve gelir gelmez, Kundu sahil bölgesinde ne kadar kaçak varsa yıkacağını söylemiş hatta bir kısmını da yıkmıştır. Geriye kalan kısımda turizm sezonu bitince yıkacağını söylemiştir. Yıkımın çözüm olmayacağını Aksu Belediyesi’nin para kaynakları bulmak için bu yerleri resmiyete çevirip belediye ve iştirak şirketleri tarafından kiraya verilmesinin daha uygun olacağını bizim bildiğimiz gibi onlarda biliyordur.
Aksu’da çok büyük hizmetler yapılmasa da sosyal medyayı iyi kullandıkları için en ufak yapılan işi de hizmet olarak gösterdiklerini görmekteyiz. Buda gayet normal, ayrıca birçok muhtarın değiştiğini de gördüğümüz bu seçimlerde muhtarlarında en ufak yapılan hizmetin karşılığında sosyal medya üzerinden başkana ve belediye ekiplerine teşekkür mesajını bu dönemde çokça görmeye başladık.
Aksu’da kaybedilecek bir dakika yok. Karaçallı Mahallesi’nde vatandaşlar tapu bekliyor. Pınarlı Mahallesi’nde tapular veriliyor, bir an önce imar çalışması yapılıp şehirleşmeye geçilmesi lazım. Altıntaş Mahallesi’ndeki yetkinin büyükşehirden Aksu’ya devir edilmesi ise imkansız gibi görünmekte. Geçen mecliste İsa Yıldırım’ın çıkışının haklı olmasının ardından, araya girenler nedeniyle özür dilemesi tam bir hayal kırıklığı olmuştur ki, bu da sosyal medya paylaşımlarının altındaki yorumlardan net anlaşılmaktadır.
Son zamanlarda Aksu’da sosyal medya üzerinden seçilmiş belediye başkanına ağza alınmayacak hakaretler içeren yazılar gördük, sonrasında sildiler. Seçilmiş başkan görev süresi boyunca hepimizin başkanıdır. Bu tür paylaşımlar hoş olmaz. Eleştirmek farklı, hakaret etmek farklıdır. Eleştirilere lafımız olmaz ama seçilmiş başkana da hakaret ettirmeyiz.
Son olarak yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. Öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve milli eğitimin tüm paydaşlarına hayırlı olsun. Aksu İlçe Jandarma Komutanı olarak atanan Üsteğmen Ayhan Aktürk'e ve Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Cahit Öztürk’e de görevlerinde başarılar dilerim.
Kalın sağlıcakla…
YORUMLAR