Reklam

ANTALYA’NIN TRAFİK SORUNU MASAYA YATIRILDI

Emniyet Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Antalya’nın Trafik Sorununun Çözümü İçin Şehri Harekete Geçirmeyi Hedefliyor

ANTALYA’NIN TRAFİK SORUNU MASAYA YATIRILDI

Emniyet Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Antalya’nın Trafik Sorununun Çözümü İçin Şehri Harekete Geçirmeyi Hedefliyor

 ANTALYA’NIN TRAFİK SORUNU MASAYA YATIRILDI
23 Mart 2013 - 19:01

 

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Antalya’nın trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM) organizasyonu ile gerçekleştirdiği Antalya Kent Trafik Platformu toplantılarına devam ediyor.

 

Paydaşların trafikle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini ele aldığı; 21 Mart 2013 Perşembe günü Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda yapılan Antalya Kent Trafik Platformu toplantısınaddd; Akdeniz Üniversitesi akademisyenleri ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin yanında Antalya Büyükşehir, Aksu, Döşemealtı Belediyelerinin yetkilileri, University of  Michigan doktora öğrencileri, Antalya Bölge İdare Mahkemesi hakiminin de yer aldığı 41 yetkili katıldı.

 

Toplantıda, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Rıza Akif Aktuğ, Polikart uygulaması ile çocukların küçük yaşta eğitilebileceğini söylerken; çocukların küçük yaşta polis sevgisini arttırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu uygulamaya ek olarak trafik kurallarına uyan çocuklara ve ailelerine “Çocuğun Sağolsun” logosu verileceğini de ifade ederken, projenin 20 Mart itibariyle Antalya halkıyla buluştuğu belirtti.

 

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Trafik Güvenliği Baş Mühendisi Münir Sertbaş, Gazi Bulvarı’ndaki yan yollara bir çare bulunması gerektiğini, bu yolların trafik açısından sıkıntılı olduğunu tekrar gündeme getirdi.  Buradaki esnafın işlerini engellemeden, bu soruna nasıl bir çözüm bulunması gerektiği konuşuldu. Hukuksal sürecin nasıl olacağı konusunda da Hakim Ali Rıza Altun’un fikirleri alındı. Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Banihan Günay, yan yollar ile ilgili 

sorunlara çözüm olarak ana yollarda dahil 8 kavşak yapılması gerektiği önerisini sundu. Toplantıda ayrıca, Konyaaltı’ndaki yaya yolunda sensörların olmadığı konuşuldu ve sensör yapılması kararı alındı.

 

AÜ Öğretim Görevlisi Kenan Yüce trafikle ilgili yapılacak web sayfasına destek verebileceklerini belirtirken, AÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi M. Umut Tuncer trafik güvenliği ile ilgili bir senaryo hazırlandığını bir iki hafta sonra çekimlerinin yapılacağını aktardı.

 

University of Michigan’da doktora yapan öğrenciler de, Amerika’da trafiğin nasıl olduğu, sorunlarının ne olduğu ve yurt dışı uygulamalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda, radar sistemi konusunda hizmet alınması düşünülen firma, üç boyutlu radar sistemini anlattı ve bu sistemin Antalya’daki trafiği ne kadar azaltacağı ya da ne gibi sorunlar yaşanacağı üzerine bir konuşma yaptı.

 

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yrd. Rıza Akif Aktuğ, bütün belediyelerden,  servis araçlarının piks  saatlerde sayımının yapılmasını istedi. Aktuğ ayrıca, yeni bir uygulamadan bahsederek seyyar bir trafik parkı uygulaması düşünüldüğü, bu uygulamada okulların gezilerek, çocuklara trafik kurallarının öğretilmesinin amaçlandığının bilgisini verdi.

 

Aktuğ, yakın bir zamanda, kaza anında neler olabileceğini gözler önüne sermek amacıyla, emniyet kemeri simülasyon aracı uygulamasının yapılacağı bilgisini verirken, Antalya Kent Trafik Platformu toplantılarına hız kesmeden devam edilmesi gerektiği vurguladı. 

Bu haber 2929 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum