Reklam

HİLMİ DURGUN, TARIMDA ÜRETİME DESTEK İSTEDİ

MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ HİLMİ DURGUN TBMM’DE YAPTIĞI KONUŞMADA TARIMDAKİ SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI ANLATTI.

HİLMİ DURGUN, TARIMDA ÜRETİME DESTEK İSTEDİ

MHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ HİLMİ DURGUN TBMM’DE YAPTIĞI KONUŞMADA TARIMDAKİ SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI ANLATTI.

HİLMİ DURGUN, TARIMDA ÜRETİME DESTEK İSTEDİ
15 Aralık 2024 - 16:24
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Hilmi Durgun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alarak üreticilerin sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı. Türkiye’nin tarımda stratejik bir üstünlüğü olduğunun altını çizen Durgun, "Su kaynakları tarım sektörü için hayati öneme sahiptir. Türkiye, su kaynakları açısından zengin bir ülke değil ancak mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerekiyor. Damla sulama yatırımları desteklenmeli ve Türkiye Su Enstitüsü'nün Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla kaynak ayrılmalı" dedi.


TEMEL GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ


Üreticilerin artan maliyetler nedeniyle zorluk çektiğini belirten Hilmi Durgun, özellikle mazot, gübre, tohum ve ilaç gibi temel girdilere sağlanan desteğin artması gerektiğini söyledi. Antalya’nın örtü altı yetiştiriciliğin başkenti olduğunu hatırlatan Durgun, "Antalya tarımı, sadece ülkemizin değil, dünya pazarlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için çiftçilerimizin üzerindeki maliyet yükünü azaltmalıyız" dedi.


BAL ÜRETİMİNİN BAŞARISI DESTEKLENMELİ


Bal üretiminde Türkiye’nin liderliği çektiğini bal üreticilerine daha fazla destek verilmesi gerektiğini savunan MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, “Çam balı üretiminin yüzde 90’ı Türkiye’de gerçekleşiyor. Bu başarıyı sürdürebilmek için arıcılık sektörüne yönelik desteklerin artırılması, orman yollarının iyileştirilmesi ve kovan başına verilen destek miktarlarının artırılması gerekiyor. Kadınların ve gençlerin arıcılık sektörüne yönlendirilmesi de kırsal kesimde istihdamı artıracaktır" diye konuştu.
 

ÇİFTÇİLERİN PRİM, ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİN İŞ SORUNU VAR


Her yıl mezun olan 5 bin ziraat mühendisinin iş bulamadıklarını, bu yüzden başka işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını işaret eden Durgun, devlet ve özel sektörün yani iş kolları açması gerektiğini söyledi. Çiftçi ve üreticilerin SGK prim gün sayılarının 9 binden 7 bin 200’e düşmesi gerektiğini belirten Hilmi Durgun, “Çiftçilerde diğer sigortalılarla eşitlenmek istiyor. Ayrıca prim borçlarının adil ve düşük faizle yeniden yapılandırılması gerekir. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, çiftçilerimizin derdi bizim derdimizdir. Tarım sektörüne yönelik politikalarımızı bu anlayışla yapılandırmaya devam edeceğiz. 2025 yılı bütçesi milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
 

Bu haber 319 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum