Tamirci esnafından önce mesleğe, sonra tarihe yolculuk

15 Nisan 2013 - 08:49

Antalya Oto Tamirciler Odası, üyelerinin mesleği yenilikleri görmesi ve tarihe tanıklık etmesi için üçü bir arada İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenliyor.

Antalya Oto Tamirciler Odası, üyelerinin mesleği yenilikleri görmesi ve tarihe tanıklık etmesi için üçü bir arada İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenliyor.

 

Göreve geldiği günden bu yana üyelerine eğitimden, yeni teknolojilerin sergilendiği fuarlara kadar pek çok gezi düzenleyen Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, bu kez üçü bir arada dolu dolu bir etkinlik turu hazırladı. 2 gün sürecek olan etkinlik takvimine 250’ye yakın tamirci esnafı kaydını gerçekleştirdi. İstanbul’a hareket edecek olan tamirci esnafı ilk olarak sektörleri ile ilgili olarak fabrika gezisi gerçekleştirecek. Otomobillerde kullanılan parçaların üretim aşaması ve tesisin çalışma sistemi ile ilgili bilgi alacak olan esnaf, ardından sektörün önemli fuarlarından olan Auto Mechanika Fuarı’na geçecek. Tamirci esnafı bu fuar ile yeni çıkan teknolojileri görme fırsatı bulacak.

 

Son durak tarih
İstanbul gezisinin ardından savaşlar içerisinde en büyük zaferlerinden birinin yaşandığı, acı gerçeklerin izlerini taşıyan Çanakkale Şehitliğine geçecek olan oda üyeleri, burada tarihe tanıklık edecek. Geçmişte yaşanan savaşın ve kazanılan zaferin mimarlarını ziyaret edecek olan tamirci esnafı, iki günlük gezinin son aşamasında tarihi tekrar hatırlayacak, dualarla şehitlerimizi anacak.

 

Hedefimiz esnafın gelişimine katkı koymak
Düzenledikleri etkinlik programı hakkında bilgiler veren Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, amaçlarının öncelikle üyelerinin gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Gezinin sadece gelişim amaçlı olmaması, geçmişi hatırlama amacını da taşıması gerektiği için Çanakkale gezisini programa dahil ettiklerini belirten Bucak, orada göreceğimiz ve hissedeceklerimizi gelemeyen insanlara anlatacağız. Acı dolu zaferi bizde onlarla yaşayacağız. Şehitlerimizi unutmadığımızı, milletimize armağan ettikleri acılarla dolu topraklarda dualarla anlatacağız dedi. Geziye yoğun ilgi gösteren tüm üyelerine teşekkür eden Bucak, otobüsle ve uçakla gerçekleşen gezinin esnaf için hem motivasyon, hem de yenilikleri görmesi açısından faydalı olacağına dikkat çekti.