SP ÖZAL'I UNUTMADI

18 Nisan 2013 - 18:33

SP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa SİR, sekizince Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın vefatının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

SP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa SİR, sekizince Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın vefatının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

SİR; Sekizince Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı rahmetle andığını ifade ederek, Özal'ın ölümü üzerindeki esrar perdesinin hala aralanamamış olmasına dikkati çekti.

 

Üzülerek söylememiz gerekir ki rahmetli Özal'ın ölüm nedeni hala netlik kazanmamıştır. Devletin bu karanlık, derin devlet olgusunu muhakkak aydınlığa çıkarması gerekir. Devletin bu süreçte ağır aksak çalışan mekanizmasının aktif hale gelmesi gerekir.

 

SİR; Turgut Özal, 17 Nisan 1993'te 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra vefat etmiştir. Sekizince Cumhurbaşkanı merhum Özal'ın cenazesine Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce kişi akın etmiş, televizyonlardan canlı yayımlanmış; ülkede bayraklar yarıya indirilmiştir. Dönemin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Turgut Özal ile de yakın dost olan George H. W. Bush beklentilerin aksine cenaze törenine katılmamıştır. Öldükten sonra beni İstanbul’a defnedin, kıyamete kadar Fatih Sultan Mehmed’in manevi ruhaniyeti altında bulunmak istiyorum şeklindeki vasiyetine uyularak kendisi tarafından yaptırılan eski başbakan Adnan Menderes'in anıtmezarının bulunduğu Topkapı'da, Vatan Caddesi üzerinde kendisi adına hazırlanan anıtmezara defnedilmiştir.

 

SP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa SİR, Sekizince Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın bir suikasta kurban gitmiş olabileceği de dile getirdi.  2 Ekim 2012 tarihinde Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 19 yıl aradan sonra kabri açılmış olup ölümünün bir suikast olup olmadığının belirlenmesi için yapılan otopsi sonucunda Adli Tıp Kurumu ölümün zehirlenme sonucu meydana gelmediğini açıklamıştır.

 

Ayrıca SP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa SİR, “Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye’nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Milletimiz Turgut Özal’ı unutmayacaktır.

 

 Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.