MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖZTÜRK GÖREVE BAŞLADI

03 Ekim 2024 - 17:06

Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Cahit Öztürk (55) geçtiğimiz hafta göreve başladı. 34 yıllık eğitimci olan Öztürk, İstanbul, Kastamonu ve Antalya'nın ardından tecrübelerini Aksu için paylaşacağını söyledi.

Geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Öztürk görevine hızlı başladı. İlçede bulunan eğitim kurumlarını gezerek, teknik, fiziki ve öğretmen kadroları hakkında bilgiler alan Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Öztürk, çeyrek asrı aşan tecrübelerini okul yöneticilerine aktarmaya başladı. Tarımın ve turizmin başkenti Antalya’nın Aksu İlçesi’nde meslek liselerinin apayrı bir yere sahip olması gerektiğini dile getiren müdür Öztürk, “Aksu’muzda çocuklarımızın akademik başarısını engelleyen, topraklarımızın verimli olması ve bunun gelecek kaygısını ortadan kaldırmasıdır. Meslek lisesi elektrik-elektronik alanı son sınıf öğrencimizin galeri ve emlak işi yapmak istemesi, bunun açık bir göstergesidir” dedi. 
 

ORTAK KARAR, VERİMLİ EĞİTİM


Okul yönetimleriyle istişare halinde kararlar alarak öğrencileri daha iyi bir geleceğe hazırlama gayesinde olduğunu anlatan Öztürk, “Hayatımda önceliklerim vatanım, bayrağım, ailem ve ülkemin bütünlüğüdür. Aksu benim iyi bildiğim bir ilçemiz. Bende Antalya’da köyde çiftçilik yapan bir ailenin evladıyım. Okul ziyaretlerimde önceliğim ortaokul son sınıf öğrencileri olacaktır. Ben sadece karar veren olmayacağım. Eğitimde güçlü ve zayıf yanlarımızın analizini, öğretmen ve yönetici arkadaşlarımla birlikte yapacağım. İlçemiz Aksu Fen Lisesi gibi köklü bir okula, Aksu Uçak Bakım MTAL gibi uluslararası bir meslek lisesine ve Aysel Akın Tarım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne sahip. Tarımın başkentinde bulunan meslek lisemizin bulunduğu konum, merkeze uzak kalmış ancak başarılı işler çıkartılması için okul yönetimi ve öğretmen arkadaşlarım var gücüyle çalışıyor” şeklinde açıklamada bulundu.
 

TOBB’DAN TARIM LİSESİNE DESTEK


Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile yaptıkları görüşme sonucunda TOBB tarafından tarım meslek lisesinin destekleneceğini açıklayan Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Öztürk, “Fide, tohum, genetik, gübre, bitki ıslahı, beslenme, koruma ve çiçekçilik alanında uluslararası en büyük firmalar Antalya hatta Aksu'da yer almakta. Aksu ovasında pamuk ekilen verimli topraklar, artık örtü altı tarım yapılan alanlara dönüştü. İhracatçı sayımız inanılmaz arttı. Küçük salaş köfteci dükkanlarımız devasa lüks lokantalara dönüşerek her öğünde binlerce misafir ağırlar oldu. Sosyal medya, işletmelerimizin en büyük tanıtım aracı haline geldi. Tüm bunlar ilçemizdeki eğitimin bir parçası” dedi.
 

HEDEFİ EĞİTİMDE ÇITAYI YÜKSELTMEK


Kamuya hizmetin kutsal bir görev olduğunu hatırlatarak selefi Süleyman Gökçen’e emeklerinden dolayı teşekkür eden Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cahit Öztürk, “Kaymakamımız Ahmet Hikmet Şahin öncülüğünde eğitimde çok daha iyi yerlere geleceğiz. Aksulu iş insanlarını ve STK’ları eğitimin destekçisi olarak yanımızda görmek istiyorum” dedi.
 
 
 
Cahit Öztürk Kimdir?


1969 Antalya’nın Kaş İlçesi’nde doğdu. Antalya Ticaret Meslek Lisesi’nin ardından Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Muhasebe ve Finansman Bölümü’nü bitirdi. Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Serik Hasan Güçlü Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürlüğü, Hüsniye Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Kurucu Müdürlük, Antalya Ticaret Borsası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürlüğü, Antalya Öğretmenevi Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü görevlerinde çalıştı. Çalıştığı kurumlarda onlarca ödülü teşekkür, takdir, üstün başarı belgesi ve ödüllerle dolu bir geçmişi sahiptir.