KOSOVALI BELEDİYECİLERİN AKSU İLGİSİ

22 Nisan 2013 - 15:08

Antalya'nın parlayan yıldızı olan Aksu, Kosovalı iş adamlarının da beğenisini kazandı. Kosova'nın belediye idarecileri ve iş adamları Aksu'yu ziyaret ederek hem Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile görüştü hem de tarihi mekan Perge'yi gezdi.

CITYEXPO fuarı için Antalya’da temaslarda bulunan Kosova heyeti Aksu’daydı. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile görüşen heyette, Kosova’nın Vushtri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, Malisheva Belediye Başkanvekili Rexhep Mazrreku, belediye idarecileri ve çok sayıda işadamı vardı. Başkan Yıldırım, Kosovalı iş adamlarını Aksu’da ağırlamaktan memnun olduğunu açıkladı. Yıldırım, Osmanlı devleti döneminden beri Kosova ile ilişkilerin iyi olduğunu, bu bağların güçlenerek devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Vushtri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, Türkiye’nin her zaman kendilerine destek verdiğini belirterek, Antalyalı iş adamları ve belediyeler ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini vurguladı.

 

Her iki belediye başkanı da ziyaretin anısına birbirlerine plaketler verdi. Aksu Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Çetin ve Tülay Keskin’in de yer aldığı temaslar sonrasında Başkan İsa Yıldırım konuklarına Perge’yi gezdirdi.