Kolpak: "Eş rızasız kredi başlıyor"

15 Nisan 2013 - 08:51

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, Türk Ticaret Kanunu'nda yürürlüğe giren değişiklikle kredilerde verilecek kefaletler için eş rızasının kaldırıldığı müjdesini verdi.

 

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, Türk Ticaret Kanunu’nda yürürlüğe giren değişiklikle kredilerde verilecek kefaletler için eş rızasının kaldırıldığı müjdesini verdi.

 

Türk Ticaret Kanunu’nda yürürlüğe giren değişiklikle, artık kefil olunan krediler için eş rızası aranmayacağını belirten Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, kredi kefaletlerinde ‘Eş rızası’’ şartının özellikle esnaflardan gelen şikayetler üzerine kaldırıldığını söyledi. Kolpak, “ Eş rızası uygulamasının esnaflar arasında dostluğu bozduğu ve ticari hayatı aksatmasından dolayı tepkilerin artmıştı. Ayrıca bu uygulama Türk aile yapısı ve gelenek göreneklerimize de ters düşüyordu. Bu nedenle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ünde bakanlıklar nezdinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde eş rızası uygulaması kaldırıldı. Bundan sonra Esnaf Kefalet kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanımında veya kefalet durumunda eş rızası aranmayacak. Bu konuya destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.