Kasım meclisi hukuksuz, Otobüsler durduruldu!..

21 Nisan 2013 - 13:24

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, 2012 yılının Kasım ayında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından,

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, 2012 yılının Kasım ayında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, 40 otobüsün Ulaşım A.Ş.’ye kiralanması kararına, devam meclisi oturumlarının hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle açılan dava sonucu, 1. İdare Mahkemesi’nin ‘Yürütmeyi Durdurma Kararı’ verildiğini açıkladı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisi, 13 Kasım tarihinde toplanmış, gündemdeki maddeler görüşülmüştü. Gündemdeki maddeler fazla olduğu için 40 adet otobüsün işletmesinin 5 yıl süreyle, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenecek bedel ile ihalesiz olarak Ulaşım A. Ş.’ye kiralanması maddesi ise, devam meclisine bırakılmıştı. Başkan Mustafa Akaydın, bir sonraki toplantının 15 Kasım tarihinde saat 13.30’da yapılacağını duyurduktan sonra oturumu kapatmıştı. Ancak, belirlenen tarihte Başkan Akaydın’ın başka bir toplantısı olduğu gerekçesiyle sonradan birleşim tarihi 14.11.2012 tarihinde toplanması için meclis üyeleri telefonla aranıp, toplantı tarihi ve saatinin değiştirildiği bildirilmişti. Değişen tarih ve saatte yapılan birleşim AK Partili meclis üyeleri katılmadığı için çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle yapılamamış, 15 Kasım tarihinde sabah saat 09.00’da yapılması kararlaştırılmış ve dağılmıştı. 15 Kasım tarihinde sabah saatlerinde yapılan toplantıda ise, 40 adet otobüsün işletmesinin 5 yıl süreyle, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenecek bedel ile ihalesiz olarak Ulaşım A. Ş.’ye kiralanması maddesi AK Partili üyelerin katılmadığı meclis toplantısında görüşülmüş, diğer partilere mensup ve bağımsız üyelerin oy çokluğu ile kabul edilmişti.

AK Partili Meclis üyeleri ise, ilk meclis toplantısında oturum kapatılırken ilan edilen tarih ve saatte meclise gittiğinde Meclis Toplantı Salonu kapıları kapalı olduğunu görmüş, görevliler tarafından açılan salonda, Başkan Akaydın ve diğer meclis üyeleri tarafından yapılan oturumların usulsüz, alınan kararların hukuka uygun olmayacağını belirten bir basın açıklaması yaptıktan sonra meclis salonundan ayrılmıştı. AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, konuyu ve alınan kararı yargıya taşıyacaklarını da belirtmişti.

 

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri adına, Zeki Çivik, Zafer Yörük, Murtaza Tamyürek ve Yaşar Tabur’un, meclis devam oturumun usulsüz yapıldığı ve alınan kararın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Antalya 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı davada, geçtiğimiz günlerde yürütmeyi durdurma kararı verildi. Tamyürek, açtıkları dava neticesinde haklı olduklarını ve mahkemenin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14 ve 15 Kasım tarihlerinde yaptığı oturumların usulsüz olduğuna ve meclisin 40 adet otobüsün işletmesinin 5 yıl süreyle, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenecek bedel ile Ulaşım A. Ş.’ye kiralanması maddesini içeren 617 ve 618 sayılı kararlarını hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle oy çokluğu ile yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi.