HAK-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN AESOB'DA

18 Ekim 2024 - 18:03

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan TESK Genel Başkan Vekili olarak seçilmesi dolayısıyla AESOB Başkanı Adlıhan Dere'ye tebrik ziyaretinde bulundu.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere; HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberinde HAK-İŞ Konfederasyonu Antalya İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu’nu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde merkezde bulunan esnaf oda başkanlarıyla birlikte ağırladı.
AESOB Başkanı Adlıhan Dere konuşmasında;
“HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan uzun yıllar boyunca sendika faaliyetlerinin her alanında aktif bir şekilde rol almış gerek sendikacılık yapısında gerek konfederasyonda genel sekreterlik, genel mali sekreterlik ve başkanlık gibi çeşitli görevler yapmıştır. Genel Başkanımız verdiği bu emeklerinin karşılığında 22 Mart 2011 tarihinde
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanlığı’na seçilmiş ve günümüzde de hakkıyla bu görevini sürdürmektedir. Genel Başkanımız çıktığı bu yolda her zaman işçinin, emekçinin ve işverenin hak ve menfaatlerini müdafaa etmiştir. Kendisini bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Sayın Genel Başkanımız bizim büyüğümüz, çok değerli bir abimiz. Başkanımızla bizim ayrı bir dostluğumuz var. Yoğun programlarına rağmen toplantımıza katılarak bugün burada bizlerle bir arada olduğu için ve ayrıca TESK Genel Başkan Vekili olarak seçilmem dolayısıyla Birliği’mize düzenlemiş olduğunuz bu nazik tebrik ziyaretinden dolayı Sayın Genel Başkanımıza şahsım ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’m adına tekrar teşekkür ediyor, Birliği’mize hoş geldiniz, şerefler verdiniz diyorum.” Dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise; "Adlıhan Dere Başkanımız benim dostumdan öte aynı zamanda birlikte çalışmamız gerektiğine inandığım bir partnerimiz. Biz esnaflarımızı işverenleri rakibimiz olarak değil beraber çalıştığımız ortaklarımız olarak görüyoruz. Adlıhan Bey gerçekten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu'nda bütün görevleri en iyi şekilde yapabilecek yeteneğe ve gerçekten her türlü sorumluluğun üstesinden gelebilecek bir bilgi, birikime, potansiyele sahip. Bundan dolayı TESK Başkan Vekilliğini tebrik ediyoruz.
Hem TESK bünyesinde hem de Antalya'da da çok güzel hizmetler gerçekleştirdiğini biliyorum. Ağır bir görev üstlendi bu yolda Allah yardımcısı olsun." Şeklinde konuştu.
Görüşmenin devamında Esnaf Oda Başkanları tek tek kendilerini tanıtmak için söz aldı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ziyaret anısına teşekkür plaketi takdim etti. Genel Başkan Mahmut Arslan da Başkan Adlıhan Dere’ye
Mescid-i Aksa’nın fotoğrafından yapılmış bir plaketi takdim ederek Filistin’de
din kardeşlerimizin yaşamış olduğu zulme dikkat çekti.