Çocuk ve Oyun Şenliği başladı

21 Nisan 2013 - 13:39

Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği 4'üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği AKM alanında başladı. Çocuklar yarışmalar, oyunlar, animasyonlar, turnuvalar, gösteriler ile doyasıya eğleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği 4’üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği AKM alanında başladı. Çocuklar yarışmalar, oyunlar, animasyonlar, turnuvalar, gösteriler ile doyasıya eğleniyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği 4’üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği, Antalya’daki sanat okullarının ve ilköğretim okullarının katılımıyla Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) başladı. Şenlikte, çocukların kültürel ve bireysel gelişimlerini desteklemek, sosyal becerilerini kuvvetlendirmek, eğlenceli vakit geçirmelerine, mutlu olmalarına ve yüzlerindeki gülümsemeye tanıklık etmek amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor. Antalyalı minikler, aileleriyle birlikte geldikleri alanda hoşça vakit geçiriyor. Çocuklar, yarışmalar, oyunlar, animasyonlar, turnuvalar, gösteriler ile doyasıya eğleniyor.

 

EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ

 

23 Nisan Salı gününe kadar sürecek Oyun Şenliği’nde 10.00-19.00 saatleri arasında çocuklar için animasyonlar, sahne gösterileri, oyun parkları, jonglör, kukla, sihirbaz gösterileri, karaoke yarışmaları ile topaç çevirme, ip atlama, seksek, yakan top, körebe gibi eski sokak oyunları düzenleniyor. Atölye çalışmalarının da yapıldığı etkinlik kapsamında çocuklara kukla, maket uçak, seramik, ebru, resim, puzzle, uçurtma, origami yapımı öğretiliyor. Yanı sıra dans, ritim, mektup yazma atölyeleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca, futbol, basketbol, hentbol, bocce, dart, paintball, okçuluk, golf gibi sportif aktiviteler yapılıyor.

 

4 BİN UÇURTMA DAĞITILACAK

 

Şenlik kapsamında 23 Nisan Salı günü saat 14.00’de AKM önünde ve Atatürk Kültür Parkı içinde Uçurtma Şenliği düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalyalı çocuklara 4 bin uçurtma dağıtılacak. Antalya semaları rengarenk uçurtmalarla dolacak. Çocuklar büyükleri ile birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşayacak. Şenlikte bir de santranç turnuvası gerçekleştirilecek.

 

TİYATRO VE MÜZİKALLER

 

4’üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği’nde, Antalya’daki sanat okulları ile kreş ve ilköğretim okulları da çeşitli gösteriler sunacak. Tiyatro grupları, çocuk oyunları sahnelerken, çocuklar müzikal gösteriler sergileyecek. Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği’nde, çocuklara ve tekrar çocukluğunu yaşamak isteyen büyüklere keyifli bir 23 Nisan haftası yaşatılacak.