BAKAN ÇELİK'TEN YILDIRIM'A TEŞEKKÜR

22 Mayıs 2013 - 16:20

Çalışanlarının sigorta primlerini tam ve zamanında ödeyen Aksu Belediyesi başkanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten teşekkür mektubu geldi.

Çalışanlarının sigorta primlerini tam ve zamanında ödeyen Aksu Belediyesi başkanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten teşekkür mektubu geldi.

Bakan Çelik imzası ile gelen yazıda, ‘Sosyal Güvenlik sisteminin temel finansman kaynağı ve çalışma hakkı kapsamında alın teri kurumadan karşılanması gereken kutsal emeğin de bir karşılığı olan primlerin zamanında ve tam olarak ödenmesi toplumsal kaynakların verimli kullanılması ilkesi ile hak ve adalet anlayışına uyulması gereken bir yükümlülüktür. Verilen hizmetlerin kalitesinin arttırılması, aktüeryal dengenin sağlanması, sürdürülebilir ve adil bir sosyal güvenlik sisteminin kurulabilmesi ve ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyüyebilmesi, kalkınabilmesi için primlerin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu bakımdan belediye başkanlığınızın 2012 Aralık dönemi itibariyle kurumumuza borcunun bulunmaması nedeniyle sosyal güvenlik prim borçlarınızın ödenmesi hususunda gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimi bildirir, gelecek nesillere gelişmiş ve ferah seviyesi yükselmiş bir ülke bırakılmasına katkı sağlayacak olan primlerinizin ödenmesindeki hassasiyetinizin devamı dileğimle yerel yönetimdeki hizmetlerinizde başarılar ve kolaylıklar dilerim’ ifadelerine yer verildi.

‘ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ’

Konu hakkında açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise, ‘Biz her zaman personelimizin yanındayız. Onların haklarını en iyi şekilde korumaya çalışıyoruz. İşçinin, emeğin alın teri kurumadan hakkının verilmesinden yanayız. Bu bağlamda da çalışanlarımızın primlerini zamanında ve eksiksiz olarak her zaman ödemeye büyük özen gösterdik. Bundan sonra da aynı şekilde davranmaya devam edeceğiz’ açıklamasında bulundu.