Antalya'nın Tüm Alt Yapısı Veri Tabanında Toplanıyor
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Antalya'nın altyapısına ait verileri ilmek ilmek veri tabanına aktarıyor.
CBS sayesinde altyapıda yapılacak yatırımlar daha sağlıklı planlanabiliyor, birimler çok daha hızlı koordinasyon sağlıyor.
Asırlık su sorunlarını bir bir çözen, Torosların zirvesindeki yaylalara bile su götüren ASAT
Genel Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarına da hızla devam ediyor. Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanan tüm alt yapı çalışmalarını Coğrafi Bilgi Sistemleri veri tabanına aktarıyor. Bilgi sistemine, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına ait altyapı verilerini, depolanması, sorgulanması, transferi ve görüntülenebilmesi amacıyla ilmek ilmek işliyor. Sistem sayesinde altyapıya ait her türlü veriye ulaşmak mümkün hale geliyor. Bununla birlikte hazırlanacak yatırım planları için güzergah belirlemede sistem önemli bir rol üstleniyor.
ALTYAPI VERİLERİ SİSTEME AKTARILIYOR
ASAT ekipler, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları yaptıkları bölgelerde döşenmiş ya da döşenecek hatların veriye aktarılması işlemini yerinde gerçekleştiriyor. Altyapıya ait veriler toplanarak, bilgilerin güncelliğinin korunması, veriler üzerinde her türlü analizlerin yapılması, iyileştirme yapılacak yerlerin tespitinin sağlanması, hat üzerinde gerçekleştirilecek herhangi bir müdahale için zaman kaybının önlenmesi ve altyapı hizmet birimlerine destek olunabilmesi amacıyla sisteme aktarılıyor. Sistem sayesinde altyapıda meydana gelen değişiklikler koordinatlı olarak yerinde tespit ediliyor. Bununla birlikte sistem sayesinde hattın geçeceği yerlerde olası tehlikelerin önüne geçmek amacıyla farklı altyapı kurumlarının verileri de kullanılarak daha güvenli bir çalışma ortamı sağlanıyor.
YATIRIMLARDA YOL GÖSTERİYOR
Sistem üzerinde oluşturulan veri bankasıyla şebekeye ait birçok bilgi sorgulanabilir hale getiriliyor. Hazırlanan veriler ile nerelerde hangi yatırımların gerçekleştirildiği ve nerede hangi yatırıma ihtiyaç duyulduğunun tespiti yapılabiliyor. Bu sayede ihtiyaçlar ve yeni yatırımların belirlenmesinde hızlı, güvenilir ve sağlıklı kararlar alınması sağlanıyor.
MOBİL CİHAZLARDAN ERİŞİM
İhtiyaç duyan bütün birimler ve saha ekipleri de sistem sayesinde çalışma yapacakları bölgeye ait altyapı verilerine bilgisayar ve mobil cihazlar (cep telefonu, tablet, gps vb.) üzerinden erişim sağlayabiliyor. Böylelikle zaman kaybı minimuma indirilerek ciddi bir zaman tasarrufu da sağlanıyor. Ayrıca yeni abonelerin şebeke bağlantıları yapılırken de bölgede altyapı şebekesinin konumunun belirlenmesi ve bağlantı noktası seçiminde sistem yol gösterici oluyor.
OLASI TEHLİKELER ÖNLENİYOR
ASAT, coğrafi bilgi sistemleriyle altyapı yatırımlarını gerçekleştirdiği bölgelerde döşenecek hat güzergahlarında yer tespiti ve güvenli çalışmayı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. ASAT, bu kapsamda farklı altyapı kuruluşlarının (elektrik, telefon, doğalgaz vb) kendi alanlarında yaptığı çalışmalar ve güzergah seçimlerinin belirlenmesinde rol üstlenerek, bu bağlamda olası tehlikelerin de önüne geçiyor.