AKSULU ÖĞRENCİLERDEN ÖZGÜN PROJE
Aksu Vali Ertokuş Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri geleceği inşâ eden nesilleri çift kanatlı yapacak aktif bir eTwinning projesi olan 'Terapötik Drama' ile çalışmalarına devam ediyor.
Geçekleştirilen projede, Türkiye’nin 7 farklı ilinden 9 okul bulunmakta. Kurucu üyeliğini Hakkari Kamışlı Ortaokulundan Mehmet Ali Yüce’nin yaptığı projede; Burcu Koçan Cihan(İliç İmam Hatip Ortaokulu-Erzincan), Nihan Dağaşan (Finike Bilim ve Sanat Merkezi-Antalya), Hediye Abıka (Vali Ertokuş Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi), Güllü Genç (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu-Hakkari), Ayhan Demir (75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu-Hakkari), Çiğdem Dıran (Ortaca Ortaokulu-Muğla, Sultan Koç (Gürçayır Ortaokulu- Sivas , Agit Destan (Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi-Siirt) öğretmenlerimiz ve toplam 83 öğrenci görev almakta.
Vali Ertokuş Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hediye Abıka, 9. Sınıf öğrencileriyle projede yer alıyor.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hediye Abıka, çeşitli projelerde yer aldığını e-twinning projesinde teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini, farklı şehirlerdeki öğretmenlerle iş birliği halinde olduğunu, öğretmen ve öğrencilerle etkileşim içinde olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin pandemi sürecinde projeyle beraber sosyalleştiğini ve diğer öğrencilerle iletişim içerisinde akran öğrenmesiyle beraber kazanımlarını pekiştirdiğini, öğrencilerin başarıyı hissetme duygusunun ise paha biçilemez olduğunu belirtti.
Abıka, sözlerine şöyle devam etti. “Öğrencilerimizi çok yönlü olarak hayata hazırlıyoruz. Hem bilgilendiriyor hem de 21. Yüzyıl becerilerini kazanmalarında rehberlik ediyoruz. Geleceğin nesillerinin 21. yüzyıl becerilerine sahip olabilmesinin yolu, eleştirel ve yaratıcı düşünmeden geçmektedir, bu ise sanatla mümkündür. Hakkari/Yüksekova, Kamışlı Köyü Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mehmet Ali Yüce tarafından kurulan proje, Türkiye'nin 7 farklı okuldan 9 okul ortaklığıyla dramanın özgün kazanımları ile fark yaratmayı amaçlıyor.”
Projenin Amaçları
* Öncelikle öğrencilerin sanatsal yönlerini fark etmelerini sağlamak.
* Yeteneklerinin farkına varma ve bunları geliştirme fırsatı sunmak.
* Terapötik Drama projesi aynı zamanda öğrencinin etkili iletişim becerisi edinmesini amaçlamaktadır.
* Çevresine karşı empati kurma ve aynı zamanda kendini en anlaşılır şekilde ifade etme olanağı sağlamak.
* Bireye hem sanatsal bir etkinlik sunmakta hem de akademik olarak etkili iletişim kurma noktasında avantajlar sağlamak.
Projenin Hedefleri
Terapötik Drama projemiz ile öğrencilerimizin sanatla daha fazla ilgilenmelerini ve sanatsal yönlerinin, yeteneklerinin farkına varmalarını bekliyoruz. Bu proje ile öğrencilerimizin öz güveni artacak ve akademik olarak da daha girişimci ve araştırmacı bir kişilik kazanacaklardır. Empati kurmanın günlük hayatımızın vazgeçilemez bir parçası olduğunu düşündüğümüzde, bunu en çok geliştirecek olan tiyatrodur. Bu projemiz ile bireyin kendini daha iyi ifade etmesini ve başkaları tarafından da aynı derecede anlaşılmasını hedefliyoruz.