Acar: "AKP Türkiye'nin kurumlarını yok ediyor"
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, AKP iktidarının tüm kamu kurumlarını alt üst ederek, Türkiye'nin kurumlarını ve geçmişini silmeye çalıştığını savunarak, 'Sıra PTT'ye gelmiştir' dedi.
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, AKP iktidarının tüm kamu kurumlarını alt üst ederek, Türkiye’nin kurumlarını ve geçmişini silmeye çalıştığını savunarak, “Sıra PTT’ye gelmiştir” dedi.
CHP’li Acar, Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmaya, 1 Mayıs tepkisiyle başladı. Acar, “1 Mayıs’ta Taksim Alanı'nı zulümhaneye çeviren, vatandaşlarımızı, işçileri, emekçileri gazla boğmaya, yıldırmaya çalışan emek düşmanı zihniyeti kınıyorum. Türkiye AKP'ye rağmen demokratikleşecek ve özgürleşecektir” dedi.
Başbakan ve iktidarın çekirdek kadrosunun sürekli olarak Cumhuriyet Dönemi'ne, önceki dönemlere ağır suçlamalar yönelttiğini ancak, onların yaptıklarıyla iktidarını sürdürdüğünü kaydeden Acar, “Her şeyi satıyorlar. ’Bir çivi çakmadılar’ dediğiniz insanların yaptıklarını on yılda haraç mezat satarak 40 milyar dolar kaynak sağladınız. Müflis tüccar gibi elde avuçta ne varsa satıyorsunuz, çalışanları taşeronlaştırıyorsunuz, emeği ucuzlatıyorsunuz, işçiyi köleleştiriyorsunuz. Yaptığınız budur. Bir de bütün kurumları altüst ederek Türkiye'nin kurumlarını, kurum kültürünü, Türkiye'nin geçmişini yok etmeye çalışıyorsunuz. Nasıl ‘T.C.’yi her yerden kaldırmaya çalışıyorsanız, Türkiye'nin değerlerini, kurumlarını da yok ediyorsunuz. Şimdi sıra PTT'ye gelmiştir. Tablo budur. Adım adım Türkiye'yi felakete sürüklüyorsunuz ama bunun hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır çünkü ‘kamu hizmeti’ kavramını tarihe gömüyorsunuz” dedi.
AYRAN İÇENE ANAYASAL GÜVENCE
Türkiye'de hukuk devletinin AKP eliyle, mahkemeler eliyle yok edildiğini, TBMM’den Mahkeme kararları uygulanmaz. diye kanunlar çıkan bir ülkede hukuk devleti olamayacağını kaydeden Acar, PTT’nin şirkete odönüştürülymesini içeren tasarının da Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu. Acar, “Bu tasarı bu hâliyle Anayasa'ya aykırı. Ama dinleyen kim? Tabii, Anayasa Mahkemesi de AK Anayasa Mahkemesi olduğu için aykırılık falan umurunuzda olmuyor. Neredeyse Başbakanın sözleriyle gerekçeli kararlar yazılıyor. Eğitimin 4+4+4 olarak parçalanmasına ve şimdiden 37 bin kız çocuğunun liseye gidememesine ilişkin kanunla ilgili diyor ki Anayasa Mahkemesi: ‘Çoğunluğun inançlarına bazı öncelikler, ayrıcalıklar tanınmasında sorun olmaz.’ Kim, nasıl belirleyecek bu öncelikleri? Bu ayrıcalıkların sınırı ne olacak? Başbakan mı belirleyecek ayrıcalıkları? Böyle hukuk olur mu? O zaman, bundan sonra, ayran içenlere öncelik mi verilecek? Ayran içenler ayrıcalıklı mı olacak Türkiye'de? Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Ayrıca, şunu da söylemek istiyorum: Ayran bir içki değil, içecektir. İçkiyle içecek de aynı şey değildir” diye konuştu.
PTT TAŞERONLAŞACAK
PTT'nin şirketleştirilmesinde temel amacın işgücünün ucuzlatılması ve taşeronlaşma olduğunu savunan Acar, şöyle devam etti:“Şirket olunca ne gibi bir yarar sağlanacak, postalar daha hızlı mı gidecek? Ne olacak? Olacağı şudur: PTT çalışanlarını da taşeronlaştıracaksınız, iş gücünü, emeği ucuzlatacaksınız; budur olacağı. Türkiye bir değerini daha kaybedecektir. Türkiye'de bağımsız kurullar nedense vatandaşa karşı bağımsızlar, vatandaşın hakkını, hukukunu korumaları gerekirken şirketlerin kârlarını koruyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu posta alanında da yetkili ve düzenleyici hâle getiriliyor. Peki, bu Kurum vatandaşın faturalarını aşağı çekmesinde bir katkı sağlamış mıdır? Hayır. Cep telefonu faturaları vergi tahsilatı aracı olarak işlev görüyor. Bu konuda bir çözüm getirilebildi mi? Hayır. İnternet erişimi ucuzladı mı? Hayır. Peki, şimdi, posta hizmetleri ucuzlayacak mı? Hayır. Ucuzlayacak tek şey PTT çalışanlarının emeği olacaktır.”