Reklam

AKSU ÜLKÜ OCAKLARINDAN PANKARTLI TEPKİ

Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın gol sevincini yaşarken bozkurt işareti yapması nedeniyle iki maç men cezası almasına tepkiler yükseliyor.

AKSU ÜLKÜ OCAKLARINDAN PANKARTLI TEPKİ

Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın gol sevincini yaşarken bozkurt işareti yapması nedeniyle iki maç men cezası almasına tepkiler yükseliyor.

AKSU ÜLKÜ OCAKLARINDAN PANKARTLI TEPKİ
05 Temmuz 2024 - 21:37

Olay sonrası TFF Bölge Müdürlüğü önüne pankart bırakan Aksu Ülkü Ocakları'ndan açıklama geldi. Hüseyin Emre Aydoğan, "Türk milletinin tarih boyunca sembolü olmuş bozkurt işareti yapmak sportmenlik dışı ise, bel altı hareketler neyin nesidir? UEFA yetkilileri bu cezayla içten içe besledikleri Türk karşıtlığını mı ortaya koyuyor? Bizi şaşırtan tüm bunlar yaşanırken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türk spor kamuoyunun bu haksız yaptırım ile alaka tam anlamıyla sesini yükseltememesidir" dedi.  
EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya ile karşılanan Türkiye A Milli Futbol Takımı karşılaşmadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Çeyrek finale kalarak tüm ülkeye mutluluk yaşatan milliler UEFA'dan gelen haberle şok oldu. Karşılaşmada iki gol atan Merih Demiral yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezasına çarptırıldı. Cezaya tepkiler yükselirken bir açıklamada Aksu Ülkü Ocakları'ndan geldi. Aksu Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Emre Aydoğan UEFA'nın çifte standart uyguladığına dikkati çekti. Başkan Aydoğan, "Merih Demiral’ın Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt sembolü birtakım çevreleri rahatsız etmiş ve bu rahatsızlık sonucu UEFA futbolcumuza iki maç men cezası vermeyi uygun görmüştür. Ne yazık ki aynı UEFA bel altı işaret yapan başka bir futbolcuya yalnızca para cezası vermekle yetinmiştir. Türk milletinin tarih boyunca sembolü olmuş bozkurt işareti yapmak sportmenlik dışıysa, bel altı hareketler neyin nesidir? UEFA yetkilileri bu cezayla içten içe besledikleri Türk karşıtlığını mı ortaya koyuyor?" dedi. 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun verilen karara yeterince itiraz etmediğini savunan Aydoğan açıklamasını şöyle sürdürdü, "Üzücü olan diğer konu ülkemizdeki bazı çevrelerin bundan rahatsızlık duymasıdır. Milletler tarih boyunca kendine bir sembol seçmiş, kendi karakteristik özelliğini seçtikleri bu sembollerde bulmuştur. Türk milleti ise asırlarca cesur, hürriyetine düşkün ve atılgan olan bozkurdu yol göstericisi olarak görmüş ve varlığının bir parçası olarak benimsemiştir. Türk milleti yapı olarak küçük ancak, hayat mücadelesindeki yeri büyük olan bu sembolü öylesine benimsemiştir ki, Türk’ün bozkurt neslinden olduğuna inanmıştır. Ancak bugün geldiğimiz noktada kimi çevreler, bozkurdun tarihi ve milli misyonunu yok sayarcasına, milletimizin ortak değerini siyasallaştırmaya ve bunun üzerinden yine milliyetçi - ülkücü harekete saldırıya geçmektedirler. Bunların meşrebi zaten malum olduğundan bu durum bizi şaşırtmamaktadır. Zira herkes kendi tabiatının gereğini ortaya koymaktadır. Bizi şaşırtan tüm bunlar yaşanırken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türk spor kamuoyunun bu haksız yaptırım ile alaka tam anlamıyla sesini yükseltememesidir. Bu durum karşısında Ülkü Ocakları Aksu İlçe Başkanlığı olarak farkındalık yaratmak amacıyla milli gururumuz Merih Demiral’a destek verdiğimiz pankartı TFF bölge müdürlüğü önüne getirerek milli sembolümüz bozkurt işaretiyle hem şanlı tarihimize hem de Türk dünyasına selam gönderdik. Son olarak liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin çağrısını yineliyoruz; A milli futbol takımımızın arkasında 85 milyon Türk vatandaşı dua, destek ve tezahüratıyla ayaktadır. Geldiğimiz bu aşamada Türk milletinin tarihi mirasına apaçık saygısızlık yapan UEFA, bahse konu ayıplı kararını geri almadan A milli futbol takımımızın Hollanda karşılaşmasına çıkmaması ve bir hak olan demokratik protestosunu bu şekilde göstermesi ahlaki ve milli nitelikli bir beklentidir. UEFA laçka kararından vazgeçmez ise Hollanda’nın sahada tek başına bırakılması ve A milli futbol takımımızın Türkiye’ye dönüşü milli haysiyetimize en uygun seçenek olacaktır. Boyun eğerek, taviz verilerek, teslim olarak kazanılacak bir başarı her manada hezimet ve zilletin makyajlanmasıdır. Merih’in ve bütün milli futbolcularımızın sonuna kadar yanındayız. Biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz, Türk milletiyiz."

Bu haber 866 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum