Avrupa’daki eğitim kurumlarında görevli personelin iş birliği yaparak, eğitim alanında projeler geliştirip paylaşmasını sağlayan eTwinning portalı, Aksu İlkokulu’nda da kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz yıl iki ulusal eTwinning projesini başarıyla uygulayan Aksu İlkokulu, bu sayede Avrupa Okulları Ağında yerini almış oldu. Bu yıl 2’si uluslararası 1’i ulusal 3 proje ise uygulanmaya devam ediyor. Aksu İlkokulu Anasınıfı öğretmenleri Dilek Yıldırım Petek, Duygu Güneş Çakmak ve Deniz Ekinci’nin kendi sınıflarında danışmanlıklarını yaptığı 3 projeye gerek okul yönetimi gerekse aileler büyük bir destek veriyor.
BİTKİLERİ KODLAYARAK ÖĞRENİYORLAR
Türkiye’den 10, Arnavutluk’tan 1 öğretmenin katıldığı ve 116 öğrenciyi kapsayan Bitkileri Kodlayarak Öğreniyorum Projesi sayesinde kodlama teknolojisiyle tanışan minikler, bitkileri ve doğayı keşfediyor. Bitki bakımı yapan, tohumlardan fidanlar çıktığını öğrenen minik öğrenciler, kodlama etkinlikleri ve kodlama oyunlarıyla farklı türde bitkileri tanımış oluyor.
BİLİM, TEKNOLOJİ, MÜHENDİSLİK, MATEMATİK
Aksu İlkokulu’nda uygulanan uluslararası projelerden diğeri ise Türkiye’den 10, yurt dışından 5 öğretmenin katıldığı Digital Stem Projesi. Dijitalleşen Dünya’da kullanılan cep telefonları, televizyonlar, bilgisayar ve robotik sistemler sayesinde, sayısal mesleklere duyulan talebi karşılamak amacıyla uygulanan ‘Stem’ eğitimleri, öğrencilerin deneyler yaparak, fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında beceriler kazanmalarını sağlıyor.
100 GÜNE 100 KİTAP
Okulda en çok sevilen projelerden biri de 100 Güne 100 Kitap Projesi. 4’üncü yılındaki proje öğrencilere kitap okuma alışkanlığının yanı sıra velilere de çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmenin yollarını gösteriyor. Türkiye’nin değişik illerinden 150 öğretmen, ‘100güne100kitap’ isimli instagram hesabından hafta içi her gün canlı olarak öğrencilerin nitelikli kitaplarla buluşmasını sağlıyor. Günümüzde çocukların sürekli bilgisayar başında vakit geçirdiklerine dikkat çeken Aksu İlkokulu öğretmenlerinden Duygu Güneş Çakmak “Amacımız çocukların çevresini keşfetmesini sağlamaktı. Bunu yaparken çocuklarımızın analitik zekasını geliştirecek, olay ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlayacak, yaratıcı düşünmesine yardımcı olacak kodlama becerilerini kullandık” dedi.
eTwinning projesine katılmayı çok faydalı bulduğunu, proje ile teknolojiyi yakından takip edebildiğini kaydeden Anasınıfı öğretmeni Deniz Ekinci ise proje içindeki yardımlaşma ve dayanışma sayesinde çocukların daha hızlı sosyalleştiğini söyledi.
Minik öğrencilerin eTwinning projeleriyle analitik düşünme yetilerinin geliştiğine dikkati çeken öğretmen Dilek Yıldırım Petek, “Öğrenciler teknolojiyi olumlu anlamda kullanmayı öğreniyor. Ayrıca interneti güvenli kullanma anlamında da okulumuz ‘güvenli okul’ kapsamında bulunuyor” dedi.
AKSU İLKOKULU EĞİTİMDE AVRUPA’YA AÇILDI
Geçtiğimiz Yıl İki Ulusal Projeyi Başarıyla Uygulayarak Avrupa Okullar Ağında Yerini Alan Aksu İlkokulu Bu Yılda Bitki Kodlama, 100 Güne 100 Kitap Ve Dıgıtal Stem Projelerini Hayata Geçirdi.
23 Nisan 2021 - 12:40
Bu haber 2184 defa okunmuştur.
YORUMLAR