Ak Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nda neler oluyor?
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Ak Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nda neler oluyor?

16 Ekim 2014 - 12:13

Kıymetli Okurlar ;

 

Bu hafta Ak Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nda yaşanan olayların perde arkasını ve senaryoları siz okurlarımla paylaşmak istiyorum.

 

Aslında tüm olayların başlangıcı 2012.

 

İlçe kongresinde Halil Şahin’in aday olmayıp mevcut yönetim içerisinde belde başkanlığı yapmış olan Mehmet Akif Ordu düşünülürken, Aksu’daki bazı kesimlerin desteğiyle aday çıkarılan Durmuş Kaan Şahin adaylık için kulis çalışması yapmaya başladı. Sürecin sonunda Genel Merkez, Mehmet Akif Ordu’nun tek aday olarak kongreye girmesine karar kıldı. Ordu, yönetim kurulu listesine başkanvekili olarak Durmuş Kaan Şahin’e birleştirici olma mahiyetinde görev verdi.

 

2014 yerel seçimleri yaklaşınca belediye başkanlığı için Durmuş Kaan Şahin  nabız yokladı. Umduğu desteği teşkilat içinde bulamayınca teşkilat içinde sessiz kalarak Ordu’nun aday adaylığı için istifa etmesinin ardından başkan vekili olarak vekaleten ilçe başkanlığına atandı.

 

Göreve geldikten sonra Ordu’nun aday gösterilmemesi için aleyhinde çalışmalarda bulundu.

 

Genel merkez belediye başkan adayı olarak Halil Şahin üzerinde karar kılınca parti tabanının yoğun baskıları sonucu Mehmet Akif Ordu, Şahin ve bazı partilileri bir araya getirdi. Ordu’nun birinci sıra meclis üyesi kulislerde konuşulmaya başlandı. Fakat Aksaçlı olarak bilinen gurubun da desteğini alarak Ordu’yu meclis üyesi adaylığından çıkardı.

 

Meclis üyesi listesi açıklandıktan sonra Ordu’ya yakın görülen teşkilat mensuplarının tasfiye süreci başlamış oldu. Seçim sürecinde 2011 seçimlerinde %47 olan oy oranı %29’a düşmesine rağmen seçimi Halil Şahin kazandı.

 

Seçimden sonra Halil Şahin’in ve meclis üyelerinin tam desteğini alan Durmuş Kaan Şahin’in ataması yapıldı.

 

Buraya kadar senaryo gerçekleşti.

 

Senaryonun ikinci aşamasında ataması yapılan Durmuş Kaan Şahin, Ordu’nun partideki tüm izlerini silmek için yönetimde köklü bir değişiklik yaparak Ordu’ya yakın tüm isimleri partiden uzaklaştırdı. Yönetimi oluştururken de partide ileride yıldızı parlayacak ve kendine rakip olabilecek donanımlı kişilere yer vermedi.

 

Muhtemelen 29 Kasım’da yapılacak kongrede aday olması beklenen Ordu’nun sosyal paylaşım sitesinde aday olmayacağını ve herhangi bir çalışma yapmayacağını açıklaması üzerine Durmuş Kaan Şahin’in elini rahatlatmış oldu.

 

Ama senaryo burada bitmiyor.

 

Seçimden sonraki 6 aylık süreçte başta meclis üyelerinin çocukları ve akrabalarının belediyede işe alınması ve Halil Şahin’in teşkilat mensupları ve Aksu halkına sert tutumlarına sessiz kalarak Halil Şahin’in isminin yıpranmasını iyi polis rolünde  izliyor.

 

Bu sürecin sonunda tasfiye edilen isimler ve Halil Şahin’in yıpranması sonucunda Aksu’da Akparti’de tek adam olma yolunda hedeflerine ilerliyor.

 

Görülen şu ki Ak Parti şu anda gün yüzüne çıkmıyor fakat Aksu’da kan kaybetmeye devam ediyor.Karşısına kendi elleriyle güçlü bir birliktelik hazırlıyor.

 

Önümüzdeki seçimlerde aday olması kesin gözüyle bakılan Hüseyin Samani’nin bölgesinde kan kaybeden Ak Parti için herhangi bir müdahale yapıp yapmayacağını da Durmuş Kaan Şahin’in hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağını hep beraber göreceğiz .

 

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler…

 

Saygılarımla…

Bu yazı 7402 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum